Peynir çeşitliliği bakımından zengin bir coğrafyada bulunan ülkemizin yöresel peynir çeşitlerinin tanıtımının ve peynirin pazar olanaklarının artırılmasının amaçlandığı "Ulusal Peynir Çalıştayı" Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK'in katılımları ile 4-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenmiştir.
Açılış konuşmaları; Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Sayın Kaya ÜZEN, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Yücel ACEL, Çanakkale Valisi Sayın Orhan TAVLI ve Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK tarafından yapılan organizasyonun öğleden sonra oturumunda peynir sektörünün katılımı ile "Ortak Akıl Toplantısı" düzenlenmiştir.
Organizasyonun ikinci gününde "Yeterli Miktar ve Kalitede Hammadde Üretimi", "Peynir Üretim, İşleme ve Muhafaza", "Örgütlenme, Pazarlama, Dış Ticaret ve Markalaşma" ve "Politika ve Destekler" olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilen çalıştay ile ülkemizin peynir konusunda geliştireceği politikalar için önemli veriler elde edilmiştir.
Ayrıca etkinliğin ilk gününde Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK'in açılışını yaptığı ve 6 Mayıs tarihine kadar açık kalan "Tadım Etkinlikleri" kapsamında, Halk Bahçesinde kurulan yaklaşık 65 stantta yerel ve ulusal firmalar peynir çeşitlerini sunma fırsatı bulmuşlardır. Genel Müdürlüğümüz Dış Pazar Stratejileri Çalışma Grubunun koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep NAZLI'nın yanısıra Çalışma Grup Sorumlusu Dr. Uğur İLKDOĞAN, Atike ALTEKİN, Cihan NAZLI ve Tolgahan BAHTİYAR katılım sağlamıştır.