Türkiye'nin ilk yerli şekerinin üretim merkezi olan Kırklareli'nde, Genel Müdürlüğümüz Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı koordinasyonunda Bakanlığımızın diğer Genel Müdürlükleri ile birlikte, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Şeker Kurumu, T.Ş.F.A.Ş, Pankobirlik, üniversiteler, araştırma enstitüleri, çiftçiler ve tüccarların içerisinde yer aldığı sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla 17-18 Şubat 2015 tarihleri arasında "Sulu Tarım Alanlarında Sürdürülebilirlik Çalıştayı" düzenlendi.
Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI ve Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Vekili Şevket TEKİN'in açılışını yaptığı çalıştayın ilk gününde, bitkisel üretim sektörünün mevcut durumu tüm yönleriyle ortaya konulmuştur. Bu amaçla aşağıdaki sunumlar yapılmıştır.
- Genel Müdürlüğümüzden Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Dr. Mehmet HASDEMİR, "Bitkisel Üretim Sektöründe Yaşanan Gelişmeler"
- Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan KEÇECİ, "Kırklareli'nde Tarımsal Üretim"
- Namık Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Burhan ARSLAN, "Dünya'da ve Türkiye'de Şekerpancarı Yetiştiriciliği"
- İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Levent ŞAYLAN, "Toprak ve Su Kaynaklarının Önemi ve İklim Değişikliklerinin Etkileri"
- Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa TAN, "Sürdürülebilir Tarımda Yem Bitkileri" konusunda sunum yapmışlardır.
Çalıştay programı doğrultusunda Sulu Tarım Alanlarında Alternatif Ürünler Çalışma Grubu ile Toprak ve Su Kaynaklarının Korunması Çalışma Gurubu şeklinde iki ayrı çalışma grubu oluşturulmuştur. Grup çalışmaları sonucunda hazırlanan Çalıştay Sonuç Bildirgesi, Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı Lokman RAMAZANOĞU, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan KEÇECİ ile Prof. Dr. Mustafa TAN tarafından açıklanmıştır.