Son yıllarda büyük ilgi görerek gelişimini sürdüren organik gıda sektörü içinde yer alan "Organik Yumurta Tavukçuluğu" Bursa'da düzenlenen toplantıda değerlendirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca koordine edilen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" çerçevesinde Bursa da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Bakanlığımız proje koordinatörü, Uludağ Ziraat Fakültesi ve Uludağ Veterinerlik Fakültesinden öğretim görevlileri ile proje illerinden olan 24 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
"Organik Yumurta Tavukçuluğu Proje Değerlendirme Toplantısı" nın ilk gününde, açılış konuşmasını yapan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN'ın açılış konuşmasının ardından Bakanlık Proje Koordinatörü Davut GÜR, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim AK, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin PETEK ve İl Müdürlüğümüzden Veteriner Hekim Soner TOPAL sunumlarını gerçekleştirmiştir. Üreticilerin konuşmaları ve yapılan değerlendirmelerle ilk gün programı tamamlanmıştır.
Toplantının 2. Gününde ise "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında proje yararlanıcısı olan, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa'da faaliyet gösteren Organik Yumurta Tavukçuluğu işletmelerinde gözlem ve incelemelerde bulunmak üzere teknik gezi düzenlenerek üreticilerden bilgi alınarak etkinlik sona ermiştir.