Bakanlığımızca belirlenen tarım politikalarının amaç ve öncelikleri doğrultusunda ülkemizde bakliyat üretimini artıracak, üreticileri teşvik edecek ve ithalatı azaltacak çalışmalara hız verilmesi ve Bakanlık politkaları doğrultusunda hedeflerin ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla, Türkiye'nin önemli bir baklagil üretim merkezi olan Konya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, çiftçiler, tüccarlar, sanayiciler, ihracatçılar, üniversiteler ve araştırma enstitülerinin içerisinde yer aldığı sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla Konya İlinde 5-6 Mart 2014 tarihleri arasında "Yemeklik Baklagil Çalıştayı" yapılmıştır. Bu çalıştaya ilişkin Kitapçık hazırlanmıştır.
Yemeklik Baklagil Çalıştayı Kitapçığına bu linkten ulaşabilirsiniz.