“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 26. Maddesi ve “Risk Değerlendirme Komite ve Komisyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereği, gıda ve yem güvenilirliği, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı konularında bağımsız, tarafsız şeffaf ve bilimsel esaslara dayalı risk değerlendirme çalışmalarını yürütmek üzere, üyeleri araştırma kurumları, araştırma enstitüleri, üniversitelerin konu ile ilgili fakültelerinin temsilcileri ile gerektiğinde diğer uzman kişilerden oluşan Bilimsel Komite ve Komisyonlar kurulmaktadır. Bu kapsamda oluşturulan Komisyonlardan “Bulaşanlar Komisyonu”nun ikinci dönem çalışmaları için Komisyon yeniden oluşturulmaktadır.
Bulaşanların insan sağlığı ile ilgili risklerini bilimsel çerçevede değerlendirerek bilimsel görüş oluşturmak, bulaşanların gıdalarda bulunabilecek ve insan sağlığına risk oluşturmayacak maksimum limitlerini bilimsel çerçevede değerlendirerek gerektiğinde mevzuat çalışmaları için tavsiyelerde bulunmak üzere oluşturulan “Bulaşanlar Komisyonu”nda; gıda teknolojisi, gıda bilimi, gıda kimyası, toksikoloji, istatistik, biyoistatistik, halk sağlığı bulaşanlar ve diğer ilgili alanlarda çalışan konusunda uzman bilim insanları görev almaktadır.
Bu kapsamda, Komisyonda görev almak isteyen bilim insanlarının/uzmanların, başvurularını riskbasvuru.tarim.gov.tr adresinden en geç 15/07/2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde, yapılacak başvurulara ilişkin her türlü soru ve önerileri için risk@tarim.gov.tr adresinden Genel Müdürlüğümüz ile iletişime geçilebilmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.