2014 YILINDA SONUÇLANDIRILAN TAGEM PROJELERİ
17-18 Kasım 2014 tarihlerinde Gıda Kontrol Laboratuvarları tarafından 2014 yılında sonuçlandırılan ve Genel Müdürlüğümüzce sunum yapılmak üzere seçilen TAGEM projelerinin proje liderleri tarafından sunumları gerçekleştirilmiştir.
Laboratuvar/Enstitü | Proje Adı |
17.11.2014 Pazartesi Sunumlar | |
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü | Bursa Siyahı İncirinde Ethephon'nun Metaboliti 2-Hidroksietil Fosfonik Aside (HEPA) Dönüşüm Sürecinin ve Kalıntı Düzeylerinin Araştırılması |
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü | Türkiye'de Yetişen Bitkisel Çayların Bazı Temel Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi |
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü | Piyasada Satışa Sunulan Balık Yağı Gıda Takviyelerinde Metal Bulaşanlarının (As, Hg, Cd, Pb) Belirlenmesinde Analitik Parametrelerin Optimizasyonu |
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü | Biyobozunur Polimerlerden Gıda ambalaj Malzemesi Üretimi ve İncelenmesi |
18.11.2014 Salı Sunumlar | |
İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü | Ege Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Tarımsal Ürünlerde Bitki Gelişim Düzenleyicilerinin Kalıntı Düzeylerinin Araştırılması |
Kayseri Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Müd | Piyasada Satışa Sunulan Tahin Helvalarını n Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi ve Tahin Yerine Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Helvalarla Karşılaştırılması |
Sivas Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü | Zeolit-polimer ve Kil-polimer Kompozitlerinin Mikotoksin Adsorpsiyon Yeteneklerinin Araştırılması |
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü | Yağlı Ton Balığı Konserveleri ve Kullanılan Metal Ambalajlarda Bisfenol A (BFA) Miktarının Araştırılması |