31 Ekim-01 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da, Avrupa Komisyonunun Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX), "Food Safety and Quality: Foods for Special Dietary Requirements (Gıda Güvenliği ve Kalitesi: Özel Beslenme Gereksinimleri için Gıdalar)" çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, Slovenya Tarım Orman ve Gıda Güvenliği Bakanlığı, Litvanya Ulusal Gıda ve Veterinerlik Risk Değerlendirme Enstitüsü ve Finlandiya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden gelen uzmanlar, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri teknik personeline gıda güvenliği ve kalitesi, özel beslenme gereksinimlerine yönelik gıdalarla ilgili Avrupa Birliği mevzuatı ve gıdaların tüketici tarafından kabulünü etkileyen kalite ölçütlerinin belirlenmesi için kullanılan yöntemler hakkında bilgi verdi.