Bu yılki teması Gıda Güvenilirliği olan Dünya Sağlık Günü sayın Genel Müdürümüz Prof. Dr. İrfan EROL beyin de teşrifleriyle 7 Nisan 2015 tarihinde Ankara Rixos Otel'de yapılan panelle kutlanmıştır. Genel Müdürümüz yaptığı açılış konuşmasında gıda güvenilirliği alanında Genel Müdürlüğümüzce yürütülen faaliyetleri anlatmıştır. Özellikle hayvansal kökenliler olmak üzere gıda kaynaklı enfeksiyonların tehlikesini açıklayan Genel Müdürümüz, konuşmasında 5996 sayılı yasa ve Bakanlığın yeniden yapılandırılması sonucunda getirilen anlayış değişikliğinden sonra gıda denetimlerinin üretimin her aşamasında yapılmaya başlandığını açıklamış, hayvansal ürün üreten işyerlerinin onay kapsamına alınması ve risk bazlı denetimlerle gıda kaynaklı enfeksiyonlardaki azalmaya dikkat çekmiştir. Bu kapsamda Avrupa Birliğinde görülen birçok zoonoz hastalığın ülkemizde görülme sıklığının oldukça düşük seviyelere getirildiğini belirten Genel Müdürümüz, gıda denetimlerinin tarladan sofraya anlayışıyla birincil üretimden son tüketiciye ulaşana kadar tüm aşamalarında başarıyla sürdürüldüğünü vurgulamıştır. Genel Müdürümüz, hayvansal ürün denetimlerinin yanı sıra, bitkisel ürünlerde de özellikle pestisit kalıntısının önlenmesine yönelik olarak bakanlığımızca sürdürülen mücadelenin sonucunda çok yol kat edilmiştir.Bununla birlikte tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amacıyla bakanlığımızca hertürlü eylemin alındığını belirten Genel Müdürümüz, tuz kullanımı hakkındaki hazırlanan mevzuat düzenlemelerini de dile getirmiş, bir çok üründeki tuz miktarlarının düşürüldüğünü ve bu konudaki çalışmaların halen devam ettiğini söylemiştir.