11-23 Ekim 2015 ve 02-27 Kasım 2015 tarihleri arasında 6 grup halinde düzenlenecek olan "Kesimhanelerde Görevlendirilecek Resmi Veteriner Hekim Eğitimi "11 Ekim 2015 tarihinde Genel Müdürümüz Prof. Dr. İrfan Erol'un katılımlarıyla başlamıştır. Genel Müdürümüz Prof. Dr. İrfan Erol eğitimde bir açılış konuşması yapmışlardır.
Sayın Genel Müdürümüz; konuşmasında İnsanlarda gıda kaynaklı hastalıkların yayılımı konusunda hayvansal gıdaların taşıdığı risklerin ciddiyeti ve öneminin tüm yönleriyle bilimsel olarak kanıtlandığı günümüzde; bu risklerin halk sağlığı üzerinde yaratabileceği olumsuzlukların önlenmesi için, birincil üretim seviyesinden itibaren tüm üretim zincirinin kontrol altında tutulması gerektiği Ayrıca, 2010 yılında yayımlanan ve ülkemizde yeni gıda güvenilirliği sisteminin temellerini oluşturan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile kesimhanelerde kesim öncesi ve sonrası muayeneler ile et parçalama tesislerinde muayeneleri ve diğer resmî kontrolleri yapmak üzere resmî veya yetkilendirilmiş veteriner hekimlerin görevlendirilmesi şartının yerine getirildiğinden bahsetmiştir.
Sayın Genel Müdürümüz; konuşmasına görevlendirilen resmi veteriner hekimlerin Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik gereği iyi hijyen uygulamaları ve HACCP ilkelerine dayalı prosedürlerin tetkikinden, gıda zinciri bilgisinin incelenmesinden, hayvan refahı kontrollerinden, kesim öncesi ve kesim sonrası muayenelerden, zoonozların ve zoonotik etkenlerin izlenmesi ve kontrolünden, hastalıkların tespiti, kalıntı izleme gibi amaçlarla numunelerin uygun olarak alınarak analizlerinin yapılmasının sağlanmasından ve sağlık işareti uygulaması gibi işlemleri resmi veteriner hekimlerin bilinçli ve etkin bir şekilde yapabilmeleri için mevzuat kapsamında belirlenen konularda yeterli bilgiye sahip olmaları ve gerektiğinde bu bilgiyi devam eden eğitim faaliyetleri ile temin etmeleri gerektiğinden bahsederek konuşmasına devam etmiştir.
Sayın Genel Müdürümüz konuşmasının sonunda; Bakanlık olarak bu konuda ki görevimizin, resmi kontrolleri yürüten veteriner hekimlerin istenilen düzeyde bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak ve böylelikle güvenilir et tedarikinde gerekli kontrolleri en üst düzeyde gerçekleştirerek, kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde resmi kontrolleri yürütmek üzere görevlendirilen resmi veteriner hekimlere yönelik düzenlenen eğitimler ile Bakanlığımız veteriner hekimlerinin mesleki yeterlilikleri arttırılacağını söylemişlerdir.