“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 26’ıncı maddesi ve “Risk Değerlendirme Komite ve Komisyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince, gıda ve yem güvenilirliği, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı konularında bağımsız, tarafsız şeffaf ve bilimsel esaslara dayalı risk değerlendirme çalışmalarını yürütmek üzere, üyeleri araştırma kurumları, araştırma enstitüleri, üniversitelerin konu ile ilgili fakültelerinin temsilcileri ile gerektiğinde diğer uzman kişilerden oluşan Bilimsel Komite ve Komisyonlar kurulmaktadır. Bu kapsamda kurulması öngörülen Komisyonlardan biri de “Gıda Katkı Maddeleri Komisyonu”dur.
Söz konusu Komisyonun; gıda katkı maddeleri, gıda aroma vericileri, gıda enzimleri, işlem yardımcıları ve teknolojik amaçlar için gıdaya eklenen diğer maddelere ilişkin konularda bilimsel görüş oluşturması, izin prosedürüne tabi ürünler için ilgili mevzuatta öngörülen risk değerlendirme çalışmalarını yürütmesi ön görülmektedir.
Gıda Katkı Maddeleri Komisyonunun; tıp, toksikoloji, beslenme, gıda bilimi ve teknolojisi, gıda kimyası, gıda alerjileri/intoleransı, kimya, biyokimya, istatistik vb. alanlarda çalışan, tercihen risk değerlendirme konusunda deneyimli uzman bilim insanlarından oluşturulması planlanmıştır.
Bu kapsamda, Komisyonda görev almak isteyen bilim insanlarının/uzmanların, başvurularını riskbasvuru.tarim.gov.tr adresinden en geç 17/11/2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde, yapılacak başvurulara ilişkin her türlü soru ve öneriler için risk@tarim.gov.tr adresinden Genel Müdürlüğümüz ile iletişime geçilebilmektedir.