T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Artvin Arıcılık Çalıştayı 2 Şubat 2017 Tarihinde Yapıldı

Yayın Tarihi : 21.02.2017

Artvin İlinde arıcılık sektöründe yaşanan sorunları ortaya koymak,  bu sorunları sektörün tüm paydaşlarının katılımı ile ortak akıl çerçevesinde çözüme kavuşturmak, gerek Kafkas ana arı üretiminde ve gerekse kaliteli bal üretiminde marka il yapmak amacıyla Bakanlığımız ve İl Müdürlüğünce "Artvin Arıcılık Çalıştayı" düzenlenmiştir.

Artvin DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan çalıştaya, Artvin Valisi Ömer DOĞANAY, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil KIŞLA, İlçe Kaymakamları, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim ÖZCAN, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk FIRATOĞLU, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Özhan TÜRKYILMAZ, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat GÜLLÜOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Konu Uzmanları, Samsun ve Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürleri, DOKAP Müdürü, Ordu Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü temsilcisi, Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Temsilcileri, kurum amirleri, birlik başkanları, arı üreticileri katılım sağlamışlardır.

Toplantıda Artvin Valisi Ömer DOĞANAY, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil KIŞLA İl Müdürü Dursun OKUR, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim ÖZCAN Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk FIRATOĞLU birer konuşma yaparak ülkemizde arıcılığın durumu, yapılan çalışmalar ilgili konuşmalar yapmışlardır.

Katılımcılar çalıştay süresince arıcılığın geliştirilmesi, arıcılık sektöründe karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır.