Yürütücülüğünü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd.Doç. Dr. İbrahim GÜLSEREN'in yaptığı, ""Karayemiş Polifenollerinin Ayçiçeği Pektini Jellerinde Enkapsülasyonu ve Bu Sistemlerin Biyoaktivitelerinin Belirlenmesii" isimli projenin açılış toplantısı 12.12.2014 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.
Üniversite kampüsünde gerçekleştirilen açılış toplantısına; Genel Müdürlüğümüzden Daire Başkanı Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ ve Proje Koordinatörü Dr. Eda ÇALIKOĞLU, Rektör Prof. Dr. Mehmet BULUT, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent NAZLI, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent NAZLI, alternatif gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin hem gıda üretim sektörümüzün gelişmesi hem de daha sağlıklı ürünler üretilebilmesi için çok önemli olduğunu, bu nedenle de TAGEM tarafından desteklenen bu projenin ülkemiz ihtiyaçlarına cevap veren çok faydalı bir çalışma olduğunu belirtti.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mehmet BULUT, üniversitenin özellikle helal gıda ve sağlıklı gıda alanlarında ülkemizde ve bölgemizde önemli bir araştırma merkezi olma hedeflerinden bahsetti. Gıda Mühendisliği Bölümüne bu alanda büyük iş düştüğünü ve helal gıda ve tabii ki sağlıklı gıda alanında, TAGEM destekli projeleri gibi birçok yeni projeye daha imza atacaklarından emin olduğunu belirtti.
Daire Başkanı Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ tarafından TAGEM çalışmaları ve Bakanlık Ar-Ge destekleri konusunda sunu yapıldı ve kamu, üniversiteler ve özel sektör arasındaki işbirliğinin önemli olduğu vurgulandı.
Daha sonra proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. İbrahim GÜLSEREN, projede görevli Bilal ÇAKIR ve Kadir BAYRAMBAŞ tarafından proje tanıtım sunuları yapıldı.
Projede ülkemizde üretilen ayçiçeği ve karayemiş bitkilerinin düşük ticari değerli tarımsal ürün ve atıklarının değerlendirilerek yüksek katma değerli yeni gıda bileşenleri ve katkı maddesi olarak kullanımına imkan sağlanacaktır. Ayrıca bu bileşenlerin insan metabolizmasındaki yararlılığının da tespit edileceği proje iki yılda tamamlanacaktır.