Tarım
Reformu Genel Müdürlüğü yatırım projelerinden “Kırmızı Et Üretim ve
İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi” ile Erzurum ili ve hinterlandında
kırmızı et sektöründe üretici örgütleri, sözleşmeli üretim ve işlenmesinde işbirliği
süreçlerini araştırmak, mevcut
potansiyeli tespit etmek, uygun destek stratejisini belirlemek, sosyal etki raporları ile destek mekanizması oluşturulması
amaçlanmaktadır. Kırmızı et sektörü için proje, bölgesel, ülkesel ve kırsal
kalkınma politikası olarak uygulamaya alınması hedeflenmektedir.
Kamu
İhale Kanununun 3 üncü Maddesinin (e) bendi kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik
Araştırma Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye Sanayi Sevk ve İdare
Enstitüsü (TÜSSİDE) ile sürdürülen görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve ihale
süreci tamamlanmıştır.
“Kırmızı
Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi” hizmet alımına ilişkin sözleşme,
07.02.2017 tarihinde Tarım Reformu Genel
Müdür Vekili Sayın Abdullah Burak KESER
ile Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Müdürü Sayın Tezer BATTAL
arasında imzalanmıştır.
Tarım
Reformu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü nün birlikte
yürüteceği projenin bir yılda sonuçlandırılması planlanmaktadır.
“Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği
Süreçlerinin Analizi Projesi” ile kırmızı et sektörünün, mevcut tüm paydaşların katkıları ile mevcut
durum ve Erzurum ili ve hinterlandı kırmızı et sektörü stratejisi çerçevesinde değer
zinciri üretim ve işbirliği süreçleri belirlenecektir. Ortaya çıkan işbirliği
modelleri ile destek yapı önerisi kurgulanarak, uygun destek modeli uygulamaya alınacaktır.