T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Eğitimi Antalya'da Düzenlendi.

Yayın Tarihi : 13.10.2017

Tarım Kanunu uyarınca tarımsal desteklemelerin ileriki dönemlerde yönetileceği Entegre İdare ve Kontrol Sistemini (IACS) kurma çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte ve bu kapsamda 6'sı AB projesi olmak üzere 7 adet proje aynı anda yönetilmektedir. Bu projelerden birisi de "Bakanlık Personelinin Entegre İdare ve Kontrol Prosedürleri Konusunda Eğitimi" projesidir.

15 Mart 2016'da başlayan ve Bakanlığımızda IACS konusunda farkındalık ve insan kaynağı oluşturmayı hedefleyen bu proje kapsamında ilk olarak Mayıs 2016 tarihinde 5 ilin İl ÇKS ve İl CBS sorumlularının katılımıyla bir örnek eğitim düzenlenmiş ve eğitim materyalleri İl Müdürlüklerimizin istekleri doğrultusunda revize edilmiştir. Projenin ana aktivitelerinden ilki olan eğiticinin eğitimi aktivitesi için ilki Eylül-Ekim 2016 ve ikincisi Şubat 2017 olmak üzere toplam 15 gün Bakanlık il müdürlüklerinde görev yapan ve büyük çoğunluğu İl ÇKS ve CBS sorumluları olan 180 personele eğitici eğitimi verilerek eğitici nosyonu kazandırılmıştır.

Bu eğiticiler vasıtasıyla Bakanlığımızın altıda birine tekabül eden ve 81 ilin il ve ilçe personelini kapsayan 9360 kişiye yönelik bölgesel eğitimler her biri 5'er gün olmak üzere 25 oturumda Mart ve Ağustos 2017 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Söz konusu proje kapsamında karar vericileri bilgilendirmek amacıyla geçtiğimiz hafta 6-8 Ekim tarihleri arasında 81 ilin İl Müdürleri ve İl Müdür Yardımcılarının katıldığı eğitim programı Müsteşar yardımcımız Sayın Hasan Özlü başkanlığında, Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Abdullah Burak KESER'in ve Bakanlığımız üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapılmış ve sistemin ülkemizde uygulanması için üst düzey destek sağlanmıştır.

Sayın Müsteşar Yardımcımız Hasan ÖZLÜ, IACS sisteminin tarımsal desteklemelerimizi Tarım Kanununda belirtildiği gibi tarım politikalarının uygulanması yönünde büyük katkılar sağlayacağını dile getirerek üst düzeyde desteklediklerini, Genel Müdürümüz Sayın KESER ise konuşmasında IACS sistemi ile desteklemelerin daha etkin bir şekilde kullanılacağını, çevremizi ve biyolojik kaynaklarımızı koruma yönünde daha kararlı olunacağını, tarımda bilişimin bir ayağının daha gerçekleştirileceğini belirterek sistemi 2019 yılına yetiştirebilmek için Genel Müdürlük olarak çalışmalarının hızlandırıldığını belirtmişlerdir.

Eğitim programı kapanış seremonisinin ve İl Müdürlerimize illerinde bu proje kapsamında eğitici olarak çalışan personele hitaben teşekkür belgelerinin takdiminin ardından tamamlanmıştır.