Genel Müdürlüğümüzce İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 08 Mart 2018 tarihinde "Lagünlerde Üretim Planları Hazırlanması" kapsamında çalışma toplantısı gerçekleştirilmiştir.
Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Bayram SERTKAYA'nın açılış konuşması ve Grup Sorumlusu Semavi ÖNAL'ın gündeme ilişkin konuşması ile başlayan toplantı, Prof. Dr. Zafer TOSUNOĞLU'nun moderatörlüğünde Genel Müdürlüğümüz, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü (AKSAM), Adana, Aydın, İzmir ve Muğla İl Müdürlüğü personelinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan GÖKÇE, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zafer TOSUNOĞLU ile Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Deniz ÇOBAN'ın katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, ülkemiz lagünlerinde mevcut durum ve su ürünleri üretimi planlaması konuları görüşülmüş, Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planı doğrultusunda konuyla ilgili çalışma başlatılmıştır.