T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

5. Su Ürünleri Çalıştay’ı" Antalya Lara-Kundu'da Miracle Otelde gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi : 5.04.2017

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği tarafından, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Sektörü ile ilgili planlama, üretim, yem, pazarlama ve tüketim vb. konularda kaydedilen gelişmeleri tespit etmek, yaşanan sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere, Bakanlığımız, ilgili kurumlar, üniversiteler, üreticiler, yem üreticiler, yetiştiricilik tesisleri tedarikçileri, üretici örgütleri ve STK'ların katılımıyla, 23-26 Şubat 2017 tarihlerinde "5. Su Ürünleri Çalıştay’ı" Antalya Lara-Kundu'da Miracle Otelde gerçekleştirildi.

Çalıştay’a Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü  Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Genel Müdür Yardımcı Turgay TÜRKYILMAZ, Yetiştiricilik Daire Başkanı Vekili Özerdem MALTAŞ, merkez ve taşra teşkilatından konu uzmanı personeller katılım sağlanmıştır.

            Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Sn. Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, açılış konuşmasında su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün sorunları, Bakanlığımızın konuyla ilgili çözüm önerilerini, sektörün mevcut durumu ve gelişimi hakkında bilgi vererek, Bakanlığın her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirtmiş ve Çalıştay’ın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

            Yetiştiricilik Daire Başkanı Vekili Özerdem MALTAŞ, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Dünü-Bugünü konulu bir sunum yaparak sektörde meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi vermiştir.

Çalıştay’ın son gününde Genel Müdür Yardımcısı Sn. Turgay TÜRKYILMAZ Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında üreticilerin sorunları dinlenmiş, sorunlara ilişkin üreticilere bilgiler verilmiş ve üreticilerin talepleri alınmıştır.