T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

II. YEMEKLİK KÜLTÜR MANTARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yayın Tarihi : 28.12.2017

II. Yemeklik Kültür Mantarı Çalıştayı 18-20 Aralık 2017 tarihlerinde Antalya İlinde gerçekleştirildi.

Kamu, Özel Sektör ve Üniversite temsilcilerini buluşturan çalıştaya, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sayın Resul DURMAZ, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA, Ege Üniveristesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden Prof. Dr. Hatice ERAKTAN, Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Gölgen Bahar ÖZTEKİN, Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa SAKALDAŞ ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerince katılım sağlandı.

Çalıştay açılış konuşması Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sayın Resul DURMAZ tarafından yapıldı. Yemeklik mantar sektörünün önemine değinerek sektörel bilgiler veren Sayın DURMAZ, çalıştayın Ülkemiz için ve sektör için olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirterek iştiraklerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Genel Müdürlüğümüz Tarla ve Bahçe Bitkileri Birim Koordinatörü Sayın Orhan KATI tarafından Yemeklik Kültür Mantarında Mevcut Durum konulu sunum yapıldı.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde kültür mantarı konusunda çalışmalar yürüten Sayın Mustafa Kemal SOYLU tarafından enstitülerinde yapılan çalışmalar ile Mantar Gen Kaynaklarının Toplanması Projesi Gelişme Raporu, enstitüleri ile Güney Kore Cumhuriyeti Tarımsal Araştırma ve Yayım Merkezi ile kültür mantarı yetiştiriciliği konusunda ortak yürütülen çalışmaların anlatıldığı slayt ve video gösterimi yapıldı.

Yemeklik kültür mantarı üretiminde önemli bir yere sahip olan Antalya ilimizin Korkuteli İlçesinde mantar üretimine yönelik yürütülen çalışmalar ve ilçedeki üretim verileri Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi Sayın Okan Haluk ÇALIŞKAN tarafından katılımcılara aktarıldı.

İki gün devam eden Çalıştayın son bölümünde çalışma gruplarınca oluşturulan sonuç raporları sunuldu.

Çalıştayın son gününde kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerinden oluşturulan komisyon tarafından yemeklik kültür mantarı mevzuat çalışması gerçekleştirildi.