Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, analiz hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri arasında uygulama birlikteliğinin ve kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması ve karşılaşılan diğer sorunlar ile çözüm önerilerinin değerlendirilmesi amaçlarıyla 21-23 Mart 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da Bakanlık temsilcileri ile Bakanlığa bağlı Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlerinin katılımıyla "Laboratuvar Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı" düzenlendi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Neslihan Alper ve Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Hüseyin Arap’ın konuşmalarının ardından Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanlığı ile Genel Müdürlüğe bağlı ilgili diğer Daire Başkanlıklarının faaliyetlerine ilişkin sunumlar yapıldı. Bu sunumlarda Daire Başkanlıklarının laboratuvar hizmetleri ile ilgili talep ve önerilerine yer verildi.
Çalıştayda ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürleri ile Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürü, 2017 yılı laboratuvar faaliyetleri ile ilgili brifingler verdi. Ayrıca tüm Laboratuvar Müdürlerinin ihtiyaç ve talepleri görüşüldü, çözüm önerileri değerlendirildi. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı temsilcisi inşaatı devam eden Laboratuvar Müdürlüğü binaları hakkında bilgilendirme yaptı.